Ta med deg en!

Jegerprøven gir deg tillatelse til å kunne jakte, og gir et godt teoretisk utgangspunkt. Den gir imidlertid ingen oppskrift på hvordan det er å være jeger.

Bli med på Jegerpodden Live – Ta med deg en💥 Klikk her for å sikre deg din billett!

Å ta steget fra å ha lov til å jakte, til å bli en jeger, byr åpenbart på barrierer for mange, da hele 50% av de som tar jegerprøven ikke kommer seg ut på sin første jakttur.

En av dem som har tatt jegerprøven, men ikke steget ut til å praktisere jakt, er Magnus. Gjennom serien får han ta del i erfarne jegeres jakt, på en ekte og jordnær måte. Vi får møte dyktige og dedikerte jegere, som deler av sin kunnskap og viser sin lidenskap med stor iver. Inntrykkene er mange, læringskurven tidvis bratt, og hele reisen skildres; fra handling av utstyr, skytetrening felling av dyr til følelsene jakta skaper. Alt omkranset av den fantastiske norske naturen.     

Episode 1 – Klargjøring, skyting og introjakt

I første episode får du møte førstegangsjegeren Magnus, mentorene John Petter og Jon Inge. Vi drar ut og skaffer nødvendig utstyr, og begynner treningen på skytebanen sammen med dyktige instruktører. Vil Magnus klare oppskytingen? Vidre prøver vi oss på introjakt sammen med Stjørdal JFF.

Episode 2 – Rådyrjakt på Ytterøy

I denne episoden tar vi turen til Ytterøy i Trondheimsfjorden, hvor vi møter Børge som lever og ånder for den unike rådyrbestanden på øya. Også her observerer vi dyr, mange dyr! Det blir med andre ord puls på post og kanskje får vi se Magnus felle sitt første vilt? 💥

Episode 3 – Hare- og hjortejakt

På øya Leksa har harebestanden eksplodert de siste årene. Sammen med Sturla, som er en over snittet lidenskapelig jeger og hundemann, får Magnus prøve seg på harejakt i Leksas unike kystlandskap.

Sturla og gjengen tar oss videre på hjortejakt på fastlandet. I stupbratte lier og fantastisk høstvær, skal det vise seg å bli noen intense sekunder for Magnus.

Episode 4 – Rype-og gåsejakt

I de vakre Snåsafjella møter vi Helena og Silje som tar oss med på rypejakt med stående fuglehund. En lang dag i storslått natur gir både bomskudd, fulltreff og ny kunnskap i sekken.

Vi drar videre til Levanger hvor vi møter Andreas og jaktlaget hans. Dette er noen av Norges beste gåsejegere. Sammen med dem får vi lære mer om denne unike jaktformen, og får en ekstremt intens og actionfylt morgen på gåsejakt.

Episode 5 – Elgjakt med løshund!

Ved Femunden treffer vi et flott jaktlag. Magnus blir med Arnulf og elghunden hans ut. Arnulf besitter stor kunnskap og erfaring fra elgskogen. Men denne jaktformen er uforutsigbar, og sammen med John Petter får Magnus noen intense minutter.

Videre legger vi turen videre til Steinkjer, og elgjakt sammen med Aleksander og hans jaktlag. Her får vi en jaktdag som inneholder alt man kan ønske seg av opp- og nedturer

Episode 6 – Skogsfugl- og fjellrypejakt

Vi møter igjen gåsejeger Andreas, som i dag har tatt med seg fuglehundene for å jakte skogsfugl. Værgudene er med oss, og hundene jobber som noen helter. Til slutt blir det fall også før dagen avsluttes på den lokale pøbben.

Det er få ting her i verden som slår opplevelsene fjellet kan gi deg i november. Sammen med Jo Vaagan får vi oppleve støkkjakt etter fjellrype når den er på sitt beste. Skal Magnus endelig få stukket hull på rype-byllen?

Episode 7 – Hjortejakt på vestlandet

Vestlandet er for mange jegere synonymt med hjortejakt. Vi får en tur som byr på bratte lier, fantastisk mat, spennende jakt og vestlandsvær på sitt beste og verste. I Hafslo møter vi Joar Søhoel, en lidenskapelig hjortejeger og viltkokk.

Magnus får bli med Joar på ei meget spennende smygjakt, som resulterer i fall, men hjort ble det ikke. Ettersom høsten nå er på hell, og Magnus har tatt store steg, blir det bestemt at han skal få sitte på post alene. Og den tilliten skal Magnus virkelig vise seg verdig!

Dette er siste episode av denne serien, og vi vil takke deg som har fulgt den! Håper du har likt det du har sett. Vi vil også si tusen takk til samarbeidspartnere, Spleisere, Patreons og gode jaktkompiser som har trodd på ideen vår og gjort dette mulig!

I samarbeid med

Patreon