Spesialepisode – Jakt og fangst i gamle, gamledager!

Spesialepisode – Jakt og fangst i gamle, gamledager!

Denne uken har vi en helt unik episode til deg! Noe av det som virkelig fenger er å få et innblikk i hvordan jakta var i gamle dager, og denne gangen skal du virkelig få høre det. Vi har fått lov til å publisere noen opptak som ble gjort av Eliv Enlid og Jon Broen i 1961(!) De tok den gang en prat med noen gode gamle jegere for å høre mer om deres liv som jegere, den ene Ola Endal er født i 1876 og er dermed den eldste «gjesten» i Jegerpodden så langt. Her får du høre om snarefangst på rype, skogfugl, jakt på rev, villrein, rovfugl og mere til. Dialekten er tildels vanskelig å forstå, og kvaliteten på opptaket er også litt varierende. Men ikke la det stoppe deg, for dette må du ikke gå glipp av! 

Vi vil passe på og rette en stor takk til Eliv og Jon som gjorde opptakene, og ikke minst Eirik Småvik Broen som har latt oss dele denne perlen videre! 

Har du også lyst til å bli med i Patreon-jaktlaget? Da blir du enkelt medlem her: https://www.patreon.com/jegerpodden

Tips fra nettbutikken
Patreon