De norske harehundrasene – Del 1

De norske harehundrasene – Del 1

Alle er kanskje ikke klar over det, men i Norge har vi faktisk tre egne harehund/støverraser. Det er Dunker, Hygenhund og Haldenstøver, og disse har vi lenge ønsket å lære mere om. Vi har en lang og sterk tradisjon for denne type jakt i Norge noe vi får godt innblikk i disse episodene som kommer i to deler. I denne episoden får du høre praten vår med Bjørn Roald som forteller oss om Hygen og den første delen av praten vår med Bård Ørbak-Larsen om Dunker. Her får vi vite mer om historikken til disse hundene, hva som kjennetegner dem både i utseende, i skogen og på hjemmebane. I tillegg til hvordan det står til med rasene i dag og hvordan det jobbes med avelen. I neste episode får du høre den andre delen av Dunker-praten, samt Rune Strøm som forteller om Haldenstøver.

Om du også vil bli med ¨støtte jobben vi gjør med Jegerpodden, er du hjertelig velkommen inn i Patreon-jaktalget du også: https://www.patreon.com/jegerpodden

Tips fra nettbutikken
Patreon